Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Patrick Riguelle over de film Barbara

Patrick Riguelle over de film BarbaraKunst & Cultuur

De Franse chansonnière Barbara is 20 jaar geleden overleden en daarom wijdde regisseur Mathieu Amalric zijn meest recente film aan haar. Patrick Riguelle ging kijken en brengt verslag uit.
Affiche van de film Barbara

Affiche van de film Barbara

Zangeres, componiste, actrice, activiste... de eigenzinnige Franse zangeres Barbara was het allemaal, en dat is misschien net wat een film maken over haar zo moeilijk maakt. 

In deze 'film in een film' vertelt regisseur Mathieu Amalric het verhaal van een regisseur (hijzelf) die een film over het leven van Barbara wil maken. Hoofdrolspeelster Jeanne Balibar speelt dus tegelijk de actrice Brigitte en Barbara. Het resultaat is een fragmentarische, kunstzinnige film die Barbara-fan Patrick Riguelle misschien niet helemaal kon overtuigen, maar hem toch bij momenten wist te ontroeren. 

Barbara is vanaf 6 september te zien in de bioscoop.

Patrick Riguelle over Barbara

Trailer Movie «Barbara». 2017.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel / Clara De Decker / Sander De Keere / Anne-Marie Segers / Vincent Verelst

Samenstelling week: Vincent Goris
Samenstelling weekend: Els Van Hoof 

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.