Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pavel Kolesnikov in Klara Live

Pavel Kolesnikov in Klara LiveKlassieke muziek

Donderdag 26 en vrijdag 27 juli staat Klara Live helemaal in het teken van het Festival Musiq'3.
Pavel Kolesnikov, piano© Eva Vermandel

Pavel Kolesnikov

Dit jaarlijkse festival werd onlangs van 29 juni tot 1 juli voor de 8ste keer georganiseerd: zo’n 50 concerten waren er te beleven tijdens die drie dagen, met meer dan 300 artiesten. Klara Live selecteerde ondermeer het recital dat de Russische pianist Pavel Kolesnikov gaf op zondag 1 juli in studio 1 van Flagey. Kolesnikov staat bekend om zijn intelligente, verrassende programmering. Hij is een pianist met een brede kijk, die er overigens van overtuigd is dat tèveel repeteren niet goed is voor een artiest. “Om artiest te zijn, moet je in de eerste plaats léven”, zegt hij. Zo houdt hijzelf bijvoorbeeld ook van schilderen, fotografie, mode en is hij een gepassioneerd parfumverzamelaar: zijn oudste ‘vintage’ parfum dateert uit de jaren ’20.

Tijdens het Festival Musiq’3 koos hij voor een programma rond muziek die geïnspireerd is op de kindertijd: in zijn recital Children’s Corner maakt hij een mooie mix van het gelijknamige werk van Claude Debussy en van Ein Kinderspiel van de Duitse componist Helmut Lachenmann. Tussendoor passeren ook Chopin, Liszt en Bach de revue. Kolesnikov maakt er één logisch opgebouwd geheel van.

Het volledige recital hoort u op donderdag 26 juli in Klara Live. Verder hoort u ondermeer ook nog Lea Desandre in Dowland; het Esmé Kwartet met Debussy (donderdag 26 juli); het Brussels Philharmonic met een Scandinavisch programma (vrijdag 27 juli).

Klara Live in het teken van het Festival Musiq'3, op donderdag 26 en vrijdag 27 juli, van 20 tot 23 uur op Klara, klara.be en de Klara-app

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Vincent Verelst / Tom Verheyden

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met vrijdag, telkens van 20 tot 22 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nieuw dit seizoen: als we een mooie voorstelling op zaterdag rechtstreeks mogen uitzenden, zullen we ook op zaterdagavond een Klara Live uitzenden. Hou onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.