Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
P.C. Hooft-prijs voor Bas Heijne

P.C. Hooft-prijs voor Bas HeijneBlijf verwonderd!

De Nederlandse schrijver Bas Heijne (56) krijgt de prestigieuze P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde. De oeuvreprijs is deze editie bestemd voor beschouwend proza en wordt op 18 mei 2017 uitgereikt in het Literatuurmuseum in Den Haag. Aan de prijs is een bedrag van 60.000 euro verbonden.
Foto van Bas Heijne

Bas Heijne. Foto (c) Reporters

"Bas Heijne is een schrijver met een bijzondere positie als columnist en essayist, die over een enorme verscheidenheid aan actuele onderwerpen en kwesties schrijft. Hij volgt de hedendaagse cultuur op een geëngageerde manier", zegt de jury met daarin onder meer David Van Reybrouck en Kristien Hemmerechts.

"Zijn werk geeft een vernieuwende impuls aan wat literatuur in maatschappelijke zin betekenen kan. Vooral de vorm waarin hij dat doet is bijzonder: hij schrijft als een denker én denkt als een lezer."

De P.C. Hooftprijs wordt jaarlijks rond de sterfdag van de schrijver uitgereikt en bedraagt € 60.000. De prijs gaat afwisselend naar proza, essays en poëzie.

 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.