Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Peter Vanhove stelt in Music Matters zijn nieuwe cd voor

Peter Vanhove stelt in Music Matters zijn nieuwe cd voor Blijf verwonderd!

Pianist Peter Vanhove stelt zijn nieuwe cd voor. Na zijn cd rond Bizet en Vlaamse romantische en impressionistische pianowerken laat Peter zich opnieuw boeien door ongekende parels. Net zoals bij zijn vorige projecten dook hij in bibliotheken tot in het buitenland. Dit keer met een focus op Gounod en Franse componisten van de Parijse salons. Peter Vanhove was te gast in Music Matters op 16/09.

Peter Vanhove met zijn nieuw cd

Pianist Peter Vanhove heeft een nieuwe cd uitgebracht, "Gounod & Compagnie: Pièces pour Piano". Met deze cd brengt hij pianomuziek van Gounod en zijn entourage samen, een ware onderdompeling in de sfeer van de Parijse salons. Voor deze cd dook Vanhove in de Parijse bibliotheken met de Franse componist Charles Gounod als vertrekpunt. Gounod zijn pianomuziek wordt gekenmerkt door een vertellende, typisch Franse, vocale pianopartij. Volgens Vanhove is Gounod eigenlijk even prachtig en evenwaardig aan Lieder Ohne Worte van Felix Mendelsson.

Tijdens zijn zoektocht ontdekte Vanhove meer over Gounod en zijn tijdsgenoten. In de Parijse salons uit de 19de eeuw weerklonk ook muziek van onder andere Charles-Valentin Alkan en Déodat de Severac. Op deze cd wil pianist Peter Vanhove ook graag de muziek van minder gekende componisten laten horen.

Een rode draad in het werk van Peter Vanhove is het belichten van componisten die in de vergetelheid zijn geraakt. Met zijn nieuwste cd verkent hij ongekende parels van de typische Franse stijl, waarvan Gounod de pionier was. 

Meer info over Peter Vanhove of zijn nieuwe cd vind je op deze link.

Beluister het gesprek in Music Matters hieronder.

16/09/21 Peter Vanhove over zijn nieuwste Gounod cd in Music Matters

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.