Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Piano & A Microphone

Piano & A Microphone Blijf verwonderd!

Bij Valckenaers & Vanhoudt op 30 september o.m. earcandy van Prince, uit zijn nieuwe plaat 'Piano & A Microphone 1983', een uit oude tapes gedistilleerde solorepetitie, opgenomen in de Kiowa Trail home studio in het huis van Prince in Chanhassen, Minnesota.
Why The ButterfliesThe Prince Estate/Allen Beaulieu

Why The Butterflies

Deze week beginnen we V&V met 'Antarctic Tic' van Walter Hus uit zijn nieuwe plaat 'Supersonic Flora'. Een uitgave van Igloo Records waarop Hus een aantal van zijn eigen klassiekers een nieuwe jas aanmeet als solopiano-stukken. Muziek oorspronkelijk geschreven voor combinaties van meerdere spelers zoals strijkkwartet of orkest en nooit bedoeld om maar met tien vingers te worden gespeeld. Bij die nieuwe cd hoort ook een hele concertreeks. Ook mooi: 'Beyond the Valley of a Day in the Life', een tapecollage uit 1977 van The Residents. Hardy Fox, één van de mannen achter dat mysterie is blijkbaar de pijp uit, dat liet hij vorige zondag zelf weten op zijn website: "Ik ben dood of toch bijna." The Residents zijn nooit voor één gat te vangen geweest en ze blijven consequent. Een frisse combinatie is de Mexicaanse zangeres Magos Herrera samen met het ensemble Brooklyn Rider. Hun nieuwe plaat Dreamers is net verschenen bij Sony. En dan is er ook 'Knock That Statue Down', Marc Ribot op zijn nieuwe plaat 'Songs Of Resistance 1942 - 2018', waar ondermeer ook Tom Waits op meedoet.“One fine morning I woke up early to find the fascist at my door”, zingt hij daarop in een beklijvende versie van het Italiaanse Partizanenlied 'Bella Ciao'. De protestsong komt noodgedwongen terug, na de Charlottesville-rally en in de Trump-jaren. Je moet wat.

Valckenaers & Vanhoudt

Gerrit Valckenaers en Bart Vanhoudt gaan iedere zondag om 20u op zoek naar pure schoonheid in grensverleggende muziek van vroeger en nu. Met verrassende zijsprongen en onverwachte combinaties, met nieuwe geluiden en boeiende schemerzones. En op vrijdagavond volgt om 22u een herkansing voor wie dat zou hebben gemist.

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vv@klara.be

Elke zondag van 20 tot 22 uur, en in herkansing op vrijdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.