Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pieces of a Woman: "Een verhaal om heel stil van te worden."

Pieces of a Woman: "Een verhaal om heel stil van te worden."Kunst & Cultuur

Vanaf morgen kan je op Netflix naar Pieces of a Woman kijken. En dat belooft geen 'Netflix & chill' te worden. Lieven Trio: Pieces of a Woman is een bijzonder aangrijpende film, over iets wat veel mensen doormaken, maar waar amper over gesproken wordt. Intens!"
Hoofdrolspelers Vanessa Kirby en Shia LaBeouf

Vanessa Kirby kreeg voor haar rol al een acteerprijs op het Filmfestival van Venetië en mag ook al bijna zeker zijn van een Oscarnominatie

De Hongaarse regisseur Kornél Mundruczó maakt met Pieces of a Woman zijn eerste Engelstalige film. Als een van de groten in het arthousecircuit bewees hij zijn talent al, zoals met zijn twee laatste films White God en Jupiter’s Moon die ook werden geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes.

Pieces of a Woman is een portret van Martha, die thuis van haar eerste kind bevalt. De bevalling eindigt in een tragedie. Lieven Trio: "De film toont hoe Martha en haar vriend Sean met dat verlies omgaan." Mundruczó schreef Pieces of a Woman met zijn vrouw Kata Wéber. "Deze film is hun meest persoonlijke film ooit, ze baseerden zich op een tragedie die ze zelf hebben beleefd, het verlies van hun kindje."

"Het woord dat de kijkervaring het best beschrijft is ongetwijfeld 'intens'", vertelt Trio, "en dan zeker het begin van de film, de bewuste bevallingsscène wordt in haar volledige lengte getoond, één lange take van 23 minuten. Waarin de de emoties natuurlijk heel hoog oplopen." Of het dan toch nog draaglijk is? "Er zit ook veel schoonheid in, er is gelukkig ook licht aan de tunnel."

De film en de acteurs worden nu al getipt voor de Oscars. Trio: "Pieces of a Woman is in eerste plaats een ongelooflijke showcase voor het grote talent van de Britse actrice Vanessa Kirby. Het is ongelofelijk wat ze doet." Kirby kreeg voor haar rol al een acteerprijs op het Filmfestival van Venetië. "Er zou al veel moeten gebeuren als ze binnenkort niet ook voor een Oscar genomineerd raakt." Een ander verhaal voor de mannelijke hoofdrol, Shia LaBeouf. "Hij speelt een van zijn sterkste vertolkingen, maar daar zal hij geen prijzen voor krijgen. In december kwam hij in opspraak voor de mishandeling van zijn voormalige vriendin, muzikante FKA Twigs." Daarna zette Netflix meteen ook de Oscar-campagne voor Shia LaBeouf stop.

Lieven Trio over Pieces of a Woman

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.