Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pierre Audi neemt afscheid van de Nationale Opera

Pierre Audi neemt afscheid van de Nationale OperaKlassieke muziek

Gisterenavond nam Pierre Audi afscheid als Algemeen Directeur van de Nationale Opera in Amsterdam, na 30 jaar. Hij begon er in 1988 en onder zijn leiding groeide de Nationale Opera uit tot één van de toonaangevende operahuizen in de wereld. Het was een afscheidsavond vol mooie verrassingen in aanwezigheid van Prinses Beatrix, Reinbert de Leeuw, Barbara Hannigan en nog vele anderen. Pierre Audi blijft directeur van het Franse Festival d'Arts Lyriques in Aix-en-Provence.
Prinses Beatrix en Pierre Audi

Prinses Beatrix en Pierre Audi

Het was een afscheidsavond vol mooie verrassingen en bijzondere muzikale bijdragen van artiesten die een speciale band met Pierre Audi hebben. Onder andere Sandrine Piau, Bejun Mehta, Thomas Oliemans, Christopher Gillitt, John Osborn, Barbara Hannigan en Reinbert de Leeuw traden op. Daarnaast heeft componist Michel van der Aa een speciaal stuk gecomponeerd voor Pierre Audi: Il Ritorno, gezongen door Claron McFadden. Deze compositie ging in wereldpremière en werd ook opgedragen aan Pierre Audi.

Pierre Audi kreeg ook de eerste Odeon Penning aangeboden. De Odeon Penning is een onderscheiding voor personen die een onmisbare bijdrage hebben geleverd aan Nationale Opera & Ballet. De penning is ontworpen door Irma Boom.

De Nationale Opera presenteerde ook in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam de Pierre Audi Leerstoel voor muziektheater en opera. De leerstoel zal vanaf juni 2019 worden verwezenlijkt.

Vanaf 30 september is het boek (Hoe) opera werkt / (How) opera works verkrijgbaar. een bundeling van de lezingen die Pierre Audi gehouden heeft in het kader van zijn Honorary Fellowship aan de Universiteit van Amsterdam.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.