Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pierre Boulez in Maestro

Pierre Boulez in MaestroKlassieke muziek

Van 1 tot en met 5 februari krijgt u elke dag een unieke concertopname van de onlangs overleden Pierre Boulez in Maestro.
Foto van Pierre Boulez

Pierre Boulez

Van 1 tot en met 5 februari krijgt u elke dag een unieke concertopname van de onlangs overleden Pierre Boulez in Maestro.

Op maandag een prachtig concertmoment met Pierre Boulez in 2005. Hij dirigeert het BBC Symphony Chorus and Orchestra in het integrale ballet Daphnis et Chloë van Maurice Ravel.

Een prachtige opname uit 2006 van de Symfonie nr.2 Auferstehung van Mahler met de Wiener Philharmoniker o.l.v. Pierre Boulez op dinsdag.

In onze hommage aan Pierre Boulez op woensdag 2 unieke concertopnames. In Luzern dirigeert Boulez het Lucerne Festival Academy Orchestra in Jeux van Debussy, en in Parijs klinkt Le Chant du Rossignol van Igor Stravinsky met Boulez en het Orchestre National de France.

Op donderdag kiezen we voor een concert uit 2005 met De Vuurvogel van Stravinksy.

Afscheid van Pierre Boulez op vrijdag, maar dan letterlijk, in Nocturnes van Claude Debussy en Ma Mère l'Oye van Ravel zoals die in 2005 klonken in het Théâtre du Châtelet in Parijs.

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.