Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Piet Van Bockstal wordt nieuwe Algemeen Directeur van Collegium Vocale Gent

Piet Van Bockstal wordt nieuwe Algemeen Directeur van Collegium Vocale GentBlijf verwonderd!

Via een persbericht delen Artistiek Directeur en dirigent Philippe Herreweghe en Daan Schalck, voorzitter van de Raad van Bestuur van Collegium Vocale Gent mee dat met ingang van 1 augustus 2021 Piet Van Bockstal benoemd wordt als nieuwe Algemeen Directeur van Collegium Vocale Gent.

Piet Van Bockstal

Piet Van Bockstal ( Deinze, 1963) is een Belgisch hoboïst. Gedurende 35 jaar was hij eerste hobo solo bij Antwerp Symphony Orchestra.Hij studeerde onder meer aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel. Piet Van Bockstal bracht quasi het ganse hoborepertorium op de planken zowel als solist (in meer dan 80 concerti voor hobo en orkest) als in kamermuziekverband (Ensemble Oxalys en het Collectief). Hij trad op over de hele wereld en bouwde vooral een stevige reputatie op als verdediger en specialist in de hedendaagse muziek. Zo was hij ook mede-oprichter van het Ictus ensemble (Brussel).

Piet Van Bockstal geeft een eerste reactie in Music Matters.

15/06/2021 Piet Van Bockstal wordt Algemeen Directeur van Collegium Vocale Gent
Het Collegium Vocale Gent staat voor een erg belangrijke fase in zijn bestaan en moet de komende tijd een antwoord bieden op heel wat nieuwe uitdagingen en opportuniteiten. Ik ben ervan overtuigd dat Piet Van Bockstals bestuurlijke en muzikale achtergronden en ervaring garant staan om samen met mezelf en de Collegiumploeg de wereldwijde ambitieuze plannen van het ensemble verder uit te bouwen!
Philippe Herreweghe (persbericht CVG, 12 juni 2021)

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.