Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Dagoverzicht

Dagoverzicht: Playlist

15 januari 2018

Goldberg (00:00 - 06:00)

Een nacht vol klassiek. Nieuws 24u, 1u, 2u

  Espresso (06:00 - 09:00)

  Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft. Met vandaag de winnaar van de erotische schrijfwedstrijd van de Buren en met Mark Janssens over bariton Simon Keenlyside Nieuws om 6u, 7u en 8u.

   Klassiek Leeft (09:00 - 12:00)

   We gaan op zoek naar de muziek en de vertolkingen die u verrassen kunnen. Met alle ruimte voor uw vragen en verzuchtingen. Vandaag: Dubbel Vlaams: Durlet bewerkt muziek van Kennis. Nieuws om 9u, 10u, 11u. Bipo om 9.05u.

    Promenade (12:00 - 14:00)

    Een dagelijkse streling voor het oor. Nieuws om 12u, 13u.

     Maestro (14:00 - 17:00)

     Maak kennis met de klassieke uitvoerders die op dit moment het verschil maken en optreden op de grote concertpodia. In de zomer van volgend jaar wordt bariton Simon Keenlyside 60 jaar. Op 22 januari zingt hij een liedrecital in de Munt in Brussel. Maestro maakt Keenlyside artiest van de week. Er is maar één Wolfgang, maar er zijn 4 Amadeussen. Of beter: er waren er 4. Het Amadeus Quartet stopte in 1987 met spelen, maar dan hadden de heren al een carrière van bijna 40 jaar achter de rug. Maestro blikt terug op hun rijke opnamegeschiedenis, 2 weken lang, vanaf maandag 15 januari. Nieuws om 14u en 16u.

      Pompidou (17:00 - 18:00)

      Chantal Pattyn praat met Stefan Van den Bossche over 'Ge zijt zoveel mensen geweest', een biografie van Herman Teirlinck (Houtekiet). Catherine Vuylsteke kijkt uit naar de komst van de Zuid-Koreaanse regisseur Hong Sang-Soo in Cinematek. Sara Debroey las 'Eeuwen van duisternis' van Catherine Nixey, over hoe het christendom met geweld de klassieke beschaving probeerde te vernietigen. Het boek verscheen bij Hollands Diep. Nieuws: 17u

       Django (18:00 - 20:00)

       Django! Een programma 'on the road'. Met een fijne mix van jazz, klassiek en filmmuziek.

        Klara Live (20:00 - 22:00)

        Aan melodieën geen gebrek in dit meeslepende concert van het Antwerp Symphony Orchestra: na "In the South", een somptueuze orkestfantasie van Edward Elgar, soleert topviolist James Ehnes in het vioolconcerto van Erich Wolfgang Korngold, en dat is Hollywood en klassiek op meesterlijke wijze in één concerto verenigd. Na de pauze volgt dan nog de 5de symfonie van Peter Tsjaikovsky. Dirigent is de jonge Engelse Ben Gernon.

         Late Night Jazz (22:00 - 00:00)

         Uw wekelijkse update rond jazz actua, nieuwe releases, interessante concerten en verrassende vondsten. Lies Steppe verkent voor u de wereld van de jazz en omstreken. Vandaag: Bij het Duitse label ECM verschenen onlangs enkele bijzondere nieuwe releases van onder meer pianist Bobo Stenson, rietblazer John Surman en organist/pianist Kit Downes. Graag blikken we vooruit naar het Brussels Jazzfestival met Uri Caine en MIKMÂÄK. Live: een exclusieve opname van het Christian Wallumrød Ensemble tijdens het Mechelse Brand! Festival 2017. Nieuws 22u.