Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Toots 100

Toots 100: Playlist

25 juni 2022 van 12:00 tot 14:00

Er werd geen playlist gevonden.

Toots 100

Toots Thielemans, de man met het mondmuziekske, het vrolijke ketje uit de Marollen én componist van de wereldhit Bluesette.

Een publiekslieveling, maar ook op handen gedragen en bijzonder gewaardeerd door zijn collega’s, muzikanten uit alle mogelijke genres en van overal ter wereld. Op vrijdag 29 april zou hij 100 jaar zijn geworden. Wanneer Toots in augustus 2016 overlijdt, laat hij een enorme culturele erfenis na. De VRT koestert die en draagt ze graag uit. VRT NU, Klara, Radio 1, Radio 2 en Canvas eren de muzikant en componist uitgebreid: Toots 100.

Het unieke verjaardagsconcert vanuit Bozar kun je volgen bij Klara en Radio 1 in het fijne en onderlegde radiogezelschap van Lies Steppe en Bent Van Looy. Vanaf 18 uur praten ze met kenners en liefhebbers over de jazzlegende die Toots is. Jef Neve, mondharmonicaspeler Steven De bruyn en jazzkenner Karel Van Keymeulen onder meer tonen hun liefde voor Toots en belichten een stukje van zijn muziek en persoonlijkheid. Om 20 uur brengen onder andere het Brussels Jazz Orchestra, Philip Catherine en het Metropole Orkest hulde brengen aan de meester.

Playlist afdrukken