Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Zeitgeist

Zeitgeist: Playlist

15 januari 2021 van 17:00 tot 18:00

Zeitgeist (17:00 - 18:00)

Nooit besteedden mensen meer tijd aan hun kinderen. Nog nooit waren er zo veel kinderen en jongeren met psychische problemen. Met deze ogenschijnlijke paradox als uitgangspunt onderzoekt Heleen Debruyne hoe gezinnen vandaag zich organiseren. Socioloog Ignace Glorieux (VUB) doet onderzoek naar de tijdsbesteding van gezinnen en journalist Kaat Schaubroeck onderzocht in ‘Een verpletterend gevoel van verantwoordelijkheid’ wat onze samenleving van ouders verwacht – en hoe die verwachtingen nooit in te lossen zijn.

  • 17:37Peggy Lee (zang) Dave Barbour (gitaar) Buddy Cole (piano) Phil Stevens (contrabas) Tom Romersa (drums)Them There Eyes0:02:26Maceo Pinkard/Doris Tauber/William TraceyMosaic Records MD5-184
  • 17:57Lee Konitz-Jimmy GiuffreWhen Your Lover Has Gone0:02:30Einar Aaron SwanVerve 527 780-2

Zeitgeist

De hete hangijzers van deze tijd, in een wereld in verandering. In Zeitgeist verdiepen journalisten zich in een thema dat hen op het lijf geschreven is.

Presentatie: Heleen Debruyne

Samenstelling: Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via zeitgeist@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app. Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Playlist afdrukken