Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Frank Vaganée in Playtime

Frank Vaganée in PlaytimeBlijf verwonderd!

'Mijn leven draait rond muziek'... Op zaterdag 4 augustus 2018 heeft Frank Vaganée het over zijn geliefde saxofoon in Playtime.
Frank Vaganée, saxofoon© draaiomjeoren.com

Frank Vaganée

Voor saxofonist Frank Vaganée is muziek net zo belangrijk als lucht, eten of drinken. Hij kent zijn instrument zo goed dat het een verlengde van hemzelf is geworden. 

Vaganée volgde een klassieke opleiding aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen en het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Daarna kreeg hij – eveneens in Antwerpen – improvisatielessen van de Amerikaanse jazzsaxofonist John Ruocco. Vooral het laatste genre bleek hem goed te liggen. In 1991 koos de Belgische Jazzpers hem tot grootste jazztalent van het jaar. Twee jaar later richtte hij samen met Serge Plume, Marc Godfroid en Bo van der Werf het Brussels Jazz Orchestra (BJO) op, wat in 2013 overigens met ‘Wild Beauty’ genomineerd werd voor een Grammy Award voor beste album en beste arrangement.

Van kleins af is Frank dagelijks met muziek bezig, maar nooit zal het hem vervelen. Hij is nog altijd blij dat hij ervoor gekozen heeft om professionele muzikant te worden. “Want”, zegt hij, “hoe cliché het ook klinkt, het blijft mooi om van je hobby je beroep te maken.”

Playtime met Frank Vaganée, op zaterdag 4 augustus van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Beluister hier het gedicht Ghost of a chance van Lucebert en prof. musicologie Ignace De Keyser over de geschiedenis van de saxofoon.

Lucebert : Ghost of a chance naar Leister Young
Ignace De Keyser over de geschiedenis van de sax

Playtime

Een leven lang zitten muzikant en instrument aan elkaar vast, delen ze lief en leed. Waarom koos hij voor dat instrument en voor geen ander? Hoe innig is de band met zijn instrument(en)? Zijn er crisismomenten geweest? Is het als een huwelijk?

Vanaf 30 juni, elke zaterdag van 14 tot 18 uur.

Presentatie: Chantal De Waele

Samenstelling: Katleen Van Bavel / Annick Lesage

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via playtime@klara.be

Elke zaterdag van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.