Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Het Hart van Napoleon - Aflevering 2

Het Hart van Napoleon - Aflevering 2Blijf verwonderd!

Het is 1795. Nog niet zo lang geleden was Napoleon een nobody, een onbeduidend officiertje in het Franse Leger. Nu is hij is de grote man die de revolutie van de ondergang heeft gered. Op vastberaden wijze heeft hij de opstand van de royalisten tegen het directoire neergeslagen.

Alle ogen zijn nu op hem gericht, ook en vooral die van de mooie dames in Parijs... En meer in het bijzonder de ogen van Rose de Beauharnais, die op dat ogenblik misschien wel één van de allermooiste is. Een eerste ontmoeting laat niet lang op zich wachten en het kost haar dan ook geen enkele moeite om hem in een mum van tijd het hoofd op hol te brengen.

Napoleon mag dan wel bedreven zijn in de krijgskunst, van de minne-kunst moet hij nog alles leren. Het is Rose, alias Jospéhine, die hem met al haar deskundigheid in deze zal onderwijzen. De liefde wordt al gauw bezegeld met een huwelijk.

Veel tijd heeft Napoleon niet om van zijn prille huwelijk te genieten, hij wordt naar Italië gestuurd om het daar op te nemen tegen de Oostenrijkers. Hij boekt de ene overwinning na de andere en vindt ondertussen nog de tijd om Joséphine te bestoken met passionele liefdesbrieven.

Beluister de podcast hieronder of in de Klara-app!

Het hart van Napoleon - aflevering 2
Klik hier om dit audiobestand te downloaden