Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Podcast 'Het Hart van Napoleon' - Aflevering 1

Podcast 'Het Hart van Napoleon' - Aflevering 1Blijf verwonderd!

De jonge Napoleon Bonaparte is eenzaam en berooid, en onervaren in de liefde. Hij is 27, zit in het leger en bezoekt onbehouwen de hoertjes in de gaanderijen van Le Palais Royale. Intussen amuseert de voormalige burggravin Rose de Beauharnais zich met de rest van de Parijse society.
In deze Engelse spotprent laat Barras zich amuseren door de naakte, dansende Joséphine de Beauharnais en Thérésa Tallien

In deze Engelse spotprent laat Barras zich amuseren door de naakte, dansende Joséphine de Beauharnais en Thérésa Tallien, de vrouwen van respectievelijk Napoleon Bonaparte en Jean-Lambert Tallien

De revolutie breekt uit en ze ontsnapt ternauwernood aan de guillotine. Daarna leeft ze er pas echt op los. Als maitresse van de machtige Barras neemt ze deel aan de scabreuze feesten waar Marquis de Sade gulzig inspiratie zal uit putten voor 'Zoloé et ses deux acolytes'. Bonaparte begint na het beleg van Toulon naam en faam te maken als militair maar op het vlak van de liefde blijft het pover. Elke romantische afspraak eindigt op een boerse blunder. En toch zal zijn pad dat van Rose de Beauharnais, zijn toekomstige echtgenote en keizerin, ooit moeten kruisen.

Abonneer u op deze podcast via iTunes en/of RSS of beluister de integrale aflevering via onderstaande audiospeler. U kan die ook makkelijk downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Reacties zijn welkom via podcasts@klara.be

>> Klik hier en abonneer u op 'Het Hart van Napoleon' via iTunes

>> Klik hier en abonneer u op 'Het Hart van Napoleon' via RSS

Het hart van Napoleon - Aflevering 1
Klik hier om dit audiobestand te downloaden