Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De vernieuwde literaire canon

De vernieuwde literaire canonKunst & Cultuur

Tromgeroffel! De nieuwe canon van de Nederlandstalige literatuur werd bekendgemaakt. 50 boeken die je moet gelezen hebben. Of 50 boeken die je met een gerust hart het literaire erfgoed kan noemen.
MAT

De literaire canon

De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren (KANTL) en Literatuur Vlaanderen stelt de nieuwste versie van hun literaire canon voor. Van Karel ende Elegast tot Het verdriet van België, van Elckerlijc tot De avonden, van Lucifer tot De Kapellekensbaan. Acht eeuwen literatuur in 50 boeken!

Meer informatie over de literaire canon vind je op de website van KANTL.

Elke zaterdag buigt een schrijver zich in De Standaard der Letteren zich over één zelfgekozen werk uit de vernieuwde literaire canon. Een tekenaar laat zich voor de cover inspireren door datzelfde werk. En dat een hele zomer lang.

Podcast: De Literaire Canon

Hoe begin je aan zo’n lijst? Door naar Espresso te luisteren natuurlijk! Tien weken lang dompelen we je onder in de beste Nederlandstalige literatuur. Uitzending gemist? Geen probleem. We bieden de afleveringen aan als podcast, op onze website en op Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, RSS én onze eigen Klara-app.

Beluister de podcast:

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.