Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Podcast 'Rebelse Ritmes' - Aflevering 16

Podcast 'Rebelse Ritmes' - Aflevering 16Jazz

De jaren zestig lijken in België hun hoogtepunt te beleven op 26 oktober 1969. In Amougies beleven duizenden hun Europese versie van Woodstock mét freejazz. Maar veel soixant huitards weten niet goed wat ze met de woedende freejazz aan moeten.
Archie Shepp en Frank Zappa in Amougies

Archie Shepp en Frank Zappa in Amougies

Abonneer u op deze podcast via iTunes en/of RSS of herbeluister de integrale zestiende aflevering via onderstaande audiospeler.

>> Klik hier en abonneer u op 'Rebelse Ritmes' via iTunes

>> Klik hier en abonneer u op 'Rebelse Ritmes' via RSS

Podcast Rebelse Ritmes - aflevering 16

Trouwens, we besteden niet alleen aandacht aan '100 jaar Jazz" op de radio en in deze podcast, maar ook via onze online tijdslijn. (link opent in nieuw venster)

100 jaar jazzgeschiedenis samenvatten is niet eenvoudig. We pretenderen dan ook absoluut niet dat dit dé beste nummers zijn uit die 100 jaar. Maar we hopen alleen dat deze selectie een mooi basisoverzicht geeft. We bieden deze nummers aan als een leidraad, die hopelijk de aanzet kan zijn om zelf nog verder rond te surfen. Veel luisterplezier!

Navigeer langs de tijdslijn via de pijltjes, en klik per nummer op het 'oogje'. Dan krijgt u per nummer een pak extra muzikale informatie, en een link naar YouTube of Spotify (indien beschikbaar)