Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Podcast 'Rebelse Ritmes' - Aflevering 18

Podcast 'Rebelse Ritmes' - Aflevering 18Jazz

In Tsjecho-Slowakije slaagt een aantal jazzenthousiastelingen erin om de censuur van de Communistische Partij te omzeilen. Jarenlang publiceren ze ongestoord boekjes over de bevrijdende kracht die jazz heet. Maar voor de mensen achter het IJzeren gordijn stond jazz niet automatisch gelijk aan het kapitalistische Westen.
Josef Skvorecky, The Bass Saxophone

Josef Skvorecky, The Bass Saxophone

Abonneer u op deze podcast via iTunes en/of RSS of herbeluister de integrale achttiende aflevering via onderstaande audiospeler.

>> Klik hier en abonneer u op 'Rebelse Ritmes' via iTunes

>> Klik hier en abonneer u op 'Rebelse Ritmes' via RSS

Podcast Rebelse Ritmes - aflevering 18

Trouwens, we besteden niet alleen aandacht aan '100 jaar Jazz" op de radio en in deze podcast, maar ook via onze online tijdslijn. (link opent in nieuw venster)

100 jaar jazzgeschiedenis samenvatten is niet eenvoudig. We pretenderen dan ook absoluut niet dat dit dé beste nummers zijn uit die 100 jaar. Maar we hopen alleen dat deze selectie een mooi basisoverzicht geeft. We bieden deze nummers aan als een leidraad, die hopelijk de aanzet kan zijn om zelf nog verder rond te surfen. Veel luisterplezier!

Navigeer langs de tijdslijn via de pijltjes, en klik per nummer op het 'oogje'. Dan krijgt u per nummer een pak extra muzikale informatie, en een link naar YouTube of Spotify (indien beschikbaar)