Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Podcast 'Rebelse Ritmes' - Aflevering 19

Podcast 'Rebelse Ritmes' - Aflevering 19Jazz

Sonny Rollins maakt 9/11 van dichtbij mee en staat 4 dagen later alweer op het podium. Maar zijn hoopvolle concert kan niet voorkomen dat de VS in een nationalistische kramp schieten. Als reactie op die nationalistische reflex herschrijft de Ierse auteur Roddy Doyle de Amerikaanse geschiedenis als een heel jazzy geschiedenis.
Sonny Rollins

Sonny Rollins

Abonneer u op deze podcast via iTunes en/of RSS of herbeluister de integrale negentiende aflevering via onderstaande audiospeler.

>> Klik hier en abonneer u op 'Rebelse Ritmes' via iTunes

>> Klik hier en abonneer u op 'Rebelse Ritmes' via RSS

Podcast Rebelse Ritmes - aflevering 19

Trouwens, we besteden niet alleen aandacht aan '100 jaar Jazz" op de radio en in deze podcast, maar ook via onze online tijdslijn. (link opent in nieuw venster)

100 jaar jazzgeschiedenis samenvatten is niet eenvoudig. We pretenderen dan ook absoluut niet dat dit dé beste nummers zijn uit die 100 jaar. Maar we hopen alleen dat deze selectie een mooi basisoverzicht geeft. We bieden deze nummers aan als een leidraad, die hopelijk de aanzet kan zijn om zelf nog verder rond te surfen. Veel luisterplezier!

Navigeer langs de tijdslijn via de pijltjes, en klik per nummer op het 'oogje'. Dan krijgt u per nummer een pak extra muzikale informatie, en een link naar YouTube of Spotify (indien beschikbaar)