Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Podcast 'Rebelse Ritmes' - Aflevering 3

Podcast 'Rebelse Ritmes' - Aflevering 3Jazz

Na de oorlog wakkert de jazz het opstandige gemoed van de Europese avant-gardisten aan. Volgens de Italiaanse futuristen is de Jazz Italiaans! Of moet hij dat in ieder geval worden.
Wartuba

Wartuba

Uit een Italiaans manifest:

Wij verheerlijken de jazz-band. En laten we hem voortaan maar goed Italianiseren en bombarderen tot ‘batteria’ oftewel slagwerkensemble. De jazz komt niet uit Amerika, Engeland, Frankrijk, of uit welk willekeurig exotisch land dan ook. Deze muziek komt voort uit de loopgraven. Vandaag verkondig ik de geboorte van de jazz, zoon van een mitrailleur en een snaar van een windharp.

Abonneer u op deze podcast via iTunes en/of RSS of herbeluister de integrale derde aflevering via onderstaande audiospeler.

>> Klik hier en abonneer u op 'Rebelse Ritmes' via iTunes

>> Klik hier en abonneer u op 'Rebelse Ritmes' via RSS

Podcast Rebelse Ritmes - aflevering 3

Trouwens, we besteden niet alleen aandacht aan '100 jaar Jazz" op de radio en in deze podcast, maar ook via onze online tijdslijn. (link opent in nieuw venster)

100 jaar jazzgeschiedenis samenvatten is niet eenvoudig. We pretenderen dan ook absoluut niet dat dit dé beste nummers zijn uit die 100 jaar. Maar we hopen alleen dat deze selectie een mooi basisoverzicht geeft. We bieden deze nummers aan als een leidraad, die hopelijk de aanzet kan zijn om zelf nog verder rond te surfen. Veel luisterplezier!

Navigeer langs de tijdslijn via de pijltjes, en klik per nummer op het 'oogje'. Dan krijgt u per nummer een pak extra muzikale informatie, en een link naar YouTube of Spotify (indien beschikbaar)