Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Podcasts en downloads

Podcasts en downloadsBlijf verwonderd!

Al onze programma's worden gedurende een bepaalde tijd als 'herbeluisterbaar' aangeboden via de site en de app, maar we hebben ook een zeer groot aanbod van podcasts. Die kan je beluisteren, herbeluisteren, maar ook downloaden. Zo kan je ze makkelijk op een eigen toestel bewaren en bv.meenemen om tijdens uw vakantie te beluisteren, of in de auto, op weg naar uw bestemming. En zo'n podcast kan/mag je onbeperkt bewaren.
© VRT rr

De Klara-podcasts beschikbaar op:

Op welke platformen zijn we aanwezig?

We bieden podcasts al een hele tijd aan via Apple Podcasts (en via iTunes). Maar er zijn ondertussen een heel aantal nieuwe spelers op de markt gekomen. In een eerdere fase waren we op vele verschillende platformen actief aanwezig met al onze Klara-podcasts, namelijk: 

Momenteel ligt de focus voornamelijk op de eerste 5 platformen: Apple Podcasts/iTunes, Google Podcasts, Spotify, RSS en onze eigen Klara-app.

Het kan dus zijn dat onze podcasts op andere toepassingen niet (meer) up-to-date zijn of uw favoriete toepassing zelfs niet (meer) in het lijstje staat. Geen nood: vaak worden onze podcasts automatisch opgepikt door andere apps en sites. En als dat niet het geval is, kan u bijna altijd - dankzij de RSS-link die we aanbieden - de podcast zelf toevoegen.


Ook als u gewoon geen gebruik wenst te maken van de programma's uit de lijst, kan u toch nog altijd de podcasts downloaden. Dat kan ook via die RSS-link.

We proberen ook altijd een download-optie aan te bieden via de site. De podcasts zijn ondertussen ook beschikbaar via de Klara-app. Via de 'Herbeluister'-knop kan u ze daar herbeluisteren. De download-optie wordt daar later nog aan toegevoegd

Wat met oudere podcasts?

We gaven het al aan: we bieden al lang podcasts aan, en die nieuwe spelers waren op dat moment nog niet actief. Dat betekent dus dat u bij oudere podcasts (nog) geen link naar bv. Google Podcasts of Spofity zult zien staan. Het is wel de bedoeling dat dit op termijn in orde komt. Hoe lang die 'termijn' bedraagt, is onmogelijk te voorspellen, Want het is toch wel een vrij tijdrovend proces.

VEELGESTELDE VRAGEN

Dus: bent u nog niet zo vertrouwd met podcasts? Klik dan hier en neem een kijkje in de lijst met veelgestelde vragen

Blijft u dan toch nog met vragen zitten? Stuur dan een berichtje via de reageerknop in de Klara-appOf via podcasts@klara.be.

ITUNES, GOOGLE PODCASTS, DOWNLOADS OF RSS?

Veel luisterplezier!