Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Podcasts en downloads

Podcasts en downloadsBlijf verwonderd!

Al onze programma's worden gedurende een bepaalde tijd als 'herbeluisterbaar' aangeboden via de site en de app, maar we hebben ook een zeer groot aanbod van podcasts. Die podcasts zijn ook audiouitzendingen die u kan beluisteren of herbeluisteren, maar ze kunnen ook allemaal gedownload worden. Zo kan u ze makkelijk op een eigen toestel bewaren en bv. meenemen om tijdens uw vakantie te beluisteren, of in de auto, op weg naar uw bestemming. En zo'n podcast kan/mag u onbeperkt bewaren.

Podcasts en downloads

Klara is aanwezig op (steeds) meer podcast-platformen

We bieden podcasts al een hele tijd aan via Apple Podcasts (en via iTunes). Maar er zijn ondertussen een heel aantal nieuwe spelers op de markt gekomen. En natuurlijk zijn we daar met onze Klara-podcasts ook aanwezig:

Uiteraard is deze lijst niet volledig. Heeft u nu toevallig een favoriete toepassing om podcasts te beluisteren, en staat die niet in ons lijstje? Geen nood: vaak worden onze podcasts automatisch opgepikt door andere apps en sites. En als dat niet het geval is, kan u bijna altijd - dankzij de RSS-link die we aanbieden - de podcast zelf toevoegen.

Ook als u gewoon geen gebruik wenst te maken van de programma's uit de lijst, kan u toch nog altijd de podcasts downloaden. Dat kan ook via die RSS-link.

We proberen ook altijd een download-optie aan te bieden via de site. En later dit jaar zouden de podcasts ook rechtstreeks beschikbaar moeten zijn via de Klara-app.

Wat met oudere podcasts?

We gaven het al aan: we bieden al lang podcasts aan, en die nieuwe spelers waren op dat moment nog niet actief. Dat betekent dus dat u bij oudere podcasts (nog) geen link naar bv. Google Podcasts of Spofity zult zien staan. Het is wel de bedoeling dat dit op termijn in orde komt. Hoe lang die 'termijn' bedraagt, is onmogelijk te voorspellen, Want het is toch wel een vrij tijdrovend proces.

Ook deze pagina wordt vernieuwd

We gaan deze pagina's ook vernieuwen. We gaan de nieuwe spelers ook verwerken in de 'veelgestelde vragen' en uiteraard krijgen ze ook een apart blokje.

VEELGESTELDE VRAGEN

Dus: bent u nog niet zo vertrouwd met podcasts? Klik dan hier en neem een kijkje in de lijst met veelgestelde vragen

Blijft u dan toch nog met vragen zitten? Stuur dan een berichtje via de reageerknop in de Klara-appOf via podcasts@klara.be

ITUNES, GOOGLE PODCASTS, DOWNLOADS OF RSS?

Hieronder ziet u 4 blokjes. Daarmee kan u kiezen voor de iTunes-infode RSS-info, info over downloads via de site én via Google Podcasts

Beschikt u over iTunes (dat kan op Windows zijn, op Mac, op toestellen met iOS zoals de iPhone en de iPad), dan kiest u waarschijnlijk best voor de iTunes-optie.
Die kan u ook kiezen, als u nog niet over iTunes beschikt, maar wel werkt op een toestel waarop het programma geïnstalleerd kan worden, en u dat ook wilt doen.

Beschikt u niet over iTunes of wenst u géén gebruik te maken van dat programma, dan klikt u door naar de RSS-info. Daarmee kan u perfect alle podcasts vinden die ook op iTunes staan. Er er zijn op die pagina zelfs nog een aantal oudere podcasts te vinden, die niet meer via iTunes beschikbaar zijn. Alleen heeft u dan alternatieve programma's nodig, een beetje afhankelijk van toestel. Maar al die programma's hebben 1 ding gemeen: met de informatie op de RSS-pagina kunnen ze allemaal overweg.

Verder bieden we nieuwe podcasts nu ook allemaal downloadbaar via de site aan.

En we zijn alvast aanwezig op het nieuwe Google Podcasts-platform, maar daar brengen we nog optimalisaties aan. 

Veel luisterplezier!