Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou 24 maart 2021

Pompidou 24 maart 2021Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn verkent de nieuwe tentoonstellingen van Dirk Braeckman, Patrick Ronse en Sofie Muller. Christophe Vekeman leest ‘Meneer Wilder en ik’ van Jonathan Coe.
Paul Kooiker

Paul Kooiker, The Rumour, 2020

Dirk Braeckman stelt tentoon in Zeno X Gallery in Antwerpen. Daarnaast brengt Patrick Ronse, artistiek leider van Be-Part in Waregem, foto’s samen van vier verschillende kunstenaars in de expo Braeckman / Fieret / Kooiker / Strba.

Sofie Muller vertelt over Movement of the heart, een project waarbij 150 bronzen hartsculpturen te zien zullen zijn op tien verschillende locaties wereldwijd. Ter ondersteuning van de vzw one tree planted, zullen er 50 bomen geplant worden per verkocht hart. In België worden er sculpturen getoond bij Geukens & De Vil.

Jonathan Coe biedt met Meneer Wilder en ik een intrigerend portret van regisseur Billy Wilder. Wanneer hij niet langer geliefd is in Hollywood, reist hij terug naar Duitsland, waar de lezer kennis maakt met zijn duistere familiegeschiedenis. Christophe Vekeman bespreekt de roman, verschenen bij De Bezige Bij.

Podcast Pompidou - woensdag 24 maart 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.