Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou in Berlijn

Pompidou in BerlijnKunst & Cultuur

Op woensdag 12 en donderdag 13 september was Pompidou te gast in het Haus des Rundfunks in Berlijn. Anne Teresa De Keersmaeker, Jan Vandenhouwe en Piet de Moor zijn enkele van de gasten die er langs kwamen. U kan de twee afleveringen onderaan dit artikel trouwens gewoon downloaden als podcast. Ook hier te beluisteren: Pieter T'Jonk over de première van De Zes Brandenburgse Concerten van Johann Sebastian Bach in een choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker.

Haus des Rundfunks

In de Volksbühne in Berlijn gaat de nieuwe productie van Rosas in première. Anne Teresa De Keersmaeker tekende dit keer een choreografie uit op De Zes Brandenburgse Concerten van Johann Sebastian Bach, en kreeg daarbij hulp van dramaturg Jan Vandenhouwe.

Pompidou is erbij, en zoekt ook andere Belgen en Nederlanders op in Berlijn.

Op woensdag 12 september praatte Chantal Pattyn met schrijver en journalist Piet de Moor, schrijfster Karolien Berkvens en kunstenaar Anouk De Clercq. Het ging o.a. over de Amerikaanse schrijver J.D. Salinger, over Duitse cinema in het interbellum en over de transformatie van Berlijn sinds de val van de Muur.

Op donderdag 13 september zijn Anne Teresa De Keersmaeker, Jan Vandenhouwe en curator Heidi Ballet te gast. We blikken uitgebreid terug op de première van De Zes Brandenburgse Concerten, en zoeken uit of Berlijn nog altijd zo'n aantrekkelijke stad is voor kunstenaars.

Deze afleveringen zijn tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze afleveringen ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast Pompidou - woensdag 12 september 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden
Podcast Pompidou - donderdag 13 september 2018
Klik hier om dit audiobestand te downloaden
Pieter over Rosas

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram