Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou blikt vooruit naar 2018

Pompidou blikt vooruit naar 2018Kunst & Cultuur

Van 8 tot en met 11 januari 2018 zet Pompidou het nieuwe jaar in met vier culturele sterkhouders. Wat zijn hun plannen? Waar kijken ze naar uit? We horen het van Milo Rau, Jan Vandenhouwe, Guido Gryseels en Kathleen Coessens.

Maandag 8 januari 2018

Milo Rau is sinds april 2017 artistiek directeur van NT Gent. In 2018 stelt hij zijn eerste seizoen bij het Gentse stadstheater voor en presenteert hij op het Kunstenfestivaldesarts zijn nieuwe productie 'L'histoire du théatre'. Verder is hij druk in de weer met het organiseren van een vervolg op The General Assembly, het alternatieve wereldparlement dat hij in het najaar van 2017 lanceerde in Berlijn. Ondertussen reist zijn film 'The Congo Tribunal' langs verschillende filmfestivals, met een tussenstop in Bozar op 29 januari 2018. Daarin laat hij verschillende getuigen en experts aan het woord over het slopende conflict dat al meer dan 20 jaar het Grote Merengebied kapot maakt.

Dinsdag 9 januari 2018

Operadramaturg Jan Vandenhouwe werd in de zomer van 2017 benoemd tot nieuwe artistieke leider van Opera Vlaanderen. Vanaf het seizoen 2019-2020 volgt hij Aviel Cahn op, na een parcours als assistent van operadirecteur Gerard Mortier, artistiek coördinator van Concertgebouw Brugge en chef-dramaturg van de Ruhrtriënnale

Woensdag 10 januari 2018

Guido Gryseels is directeur van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. 2018 wordt een feestjaar, want na een jarenlange renovatie gaat het Afrikamuseum in het najaar eindelijk opnieuw open. Het bestaande gebouw werd flink onder handen genomen en er komt een gloednieuw onthaalpaviljoen van Stéphane Beel bij. Ook de invulling van het museum werd kritisch tegen het licht gehouden. De 20ste-eeuwse koloniale beeldvorming maakt plaats voor een nieuwe visie.

Donderdag 11 januari 2018

Kathleen Coessens is sinds oktober 2017 de nieuwe directeur van het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Ze heeft een duidelijke kijk op de uitdagingen van het klassieke muziekonderwijs in de 21ste eeuw. Coessens studeerde zowel muziek als filosofie, in Brussel en Parijs.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.