Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou deze week

Pompidou deze weekKunst & Cultuur

Pompidou maakt een rondgang langs het werk van de Amerikaanse conceptuele kunstenaar Sol LeWitt, en verkent de collectie Pop Art in SMAK.

Werk van de Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt in het Joods Museum in Brussel

Maandag 6 december 2021

  • Lisa Weeda stelt haar debuutroman Aleksandra voor, een familiegeschiedenis die zich uitstrekt tot Oekraïne. Het boek verscheen bij De Bezige Bij.
  • Drie vrouwelijke regisseurs onderzoeken in de film Prism hoe de camera huidskleur vastlegt. An Van Dienderen en Rosine Mbakam vertellen over hun bijdrage aan de film.


Dinsdag 7 december 2021

  • Het literaire tijdschrift Septentrion vestigt al 50 jaar de aandacht van de Franstalige lezers op de Vlaamse cultuurwereld. Hoofdredacteur Hendrik Tratsaert kijkt naar de toekomst en met literatuurwetenschapper Yves T'Sjoen onderzoeken we wat de literatuur aan beide zijden van de taalgrens met elkaar gemeen heeft.
  • In moeilijke tijden biedt literatuur een houvast, stelt Jürgen Pieters vast in Een boekje troost, verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts.


Woensdag 8 december 2021

  • Het Roger Raveelmuseum werpt een blik op het oeuvre van de vergeten Gentse kunstenaar Amédée Cortier. Wouter De Vleeschouwer deed onderzoek naar zijn werk.
  • Ook in het Roger Raveelmuseum toont kunstenaar Rein Dufait een overzicht van recent werk.
  • Catherine Vuylsteke las Vrij van Lea Ypi, een verslag over opgroeien in Albanië na de val van het communisme. Het boek is verschenen bij De Bezige Bij.


Donderdag 9 december 2021

  • Het SMAK presenteert topwerken uit de Pop Art en put daarvoor uit een bijzondere Belgische privé-collectie. Een gesprek met Philippe Van Cauteren.
  • Jeroen Laureyns zag in het Joods Museum in Brussel werk van de Amerikaanse conceptuele kunstenaar Sol LeWitt.
  • Christophe Vekeman leest De generaal van het dode leger, een klassieker van de Albanese schrijver Ismail Kadare, verschenen bij Schokland.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.