Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou deze week: van Carl De Keyzer tot Choderlos de Laclos

Pompidou deze week: van Carl De Keyzer tot Choderlos de LaclosKunst & Cultuur

Pompidou is er tot en met donderdag 14 december 2017 en neemt dan een korte winterbreak tot 8 januari 2018. Maar de laatste uitzendingen van 2017 zijn goedgevuld, met onder meer een nieuwe vertaling van Les Liaisons Dangereuses en het Noord-Korea-project van Carl De Keyzer
Cover van het boek

Carl De Keyzer, DPR Korea, Lannoo

Op maandag 11 december 2017 neemt Chantal Pattyn een duik in de Nederlandse literatuurgeschiedenis, met Willem Bongers-Dek en Christophe Vekeman. Ze trekken door het oeuvre van Willem Elsschot en Theo Thijssen.

Nicky Aerts praat op dinsdag 12 december met Magnum-fotograaf Carl De Keyzer over zijn foto's van Noord-Korea. Na het boek, verschenen bij Lannoo, loopt er nu ook een tentoonstelling in de Gentse Floraliënhal.

Op woensdag 13 december krijgt u van Chantal Pattyn twee goede redenen om in de Kerstvakantie naar Leuven te trekken: het gloednieuwe museum PARCUM in Abdij van Park en de tentoonstelling 'Over de grens' in M, met Middeleeuwse beeldhouwkunst uit de Lage Landen.

Nicky Aerts doet er op donderdag 14 december nog wat leesvoer bovenop. Dan komt Martin de Haan langs over 'Riskante Relaties'. Zo noemde hij zijn nieuwe vertaling van 'Les Liaisons Dangereuses' van Choderlos de Laclos.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram