Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 10 maart 2020

Pompidou dinsdag 10 maart 2020Kunst & Cultuur

Nicky Aerts blikt vooruit naar de heropening van Z33 in Hasselt. Verder gaat het over de tentoonstelling 'Vergeten vrouwen' in Leuven en de 16de-eeuwse meester Lucas Gassel.
© Olmo Peeters

De nieuwe vleugel van Z33 in Hasselt

Z33 in Hasselt heropent de deuren met een nieuw gebouw, een nieuwe leiding en drie tentoonstellingen. Adinda Van Geystelen neemt de artistieke leiding over van Jan Boelen. Het huis voor actuele kunst, design en architectuur kreeg een nieuwe tentoonstellingsvleugel van de Italiaanse architecte Francesca Torzo. Pieter T'Jonck nodigde voor de openingstentoonstelling The time of work, een groep kunstenaars uit om het gebouw als eerste in gebruik te nemen.

Erik Thys nodigde vrouwelijke kunstenaars uit om zich te laten inspireren door het archief beeldende therapie van het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven. Het resultaat is te zien op de tentoonstelling Vergeten vrouwen in Leuven.

Landschapsschilder Lucas Gassel was één van de grote meesters van de 16de eeuw. Het is 450 jaar geleden dat hij stierf, en dat herdenkt Museum Helmond met een tentoonstelling. Sara Debroey ging kijken.

Podcast Pompidou - dinsdag 10 maart 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.