Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 10 september 2019

Pompidou dinsdag 10 september 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Bart Stouten over zijn nieuwe roman, en met fotografe Marie Cloquet over haar omzwervingen in Mauritanië. Christophe Vekeman brengt het nieuwe boek van Margaret Atwood mee.
© Jean Mallek

Margaret Atwood sleepte al een nominatie voor de Booker Prize in de wacht voor haar nieuwe boek effectief verschenen was

Naast zijn dagelijkse radioprogramma Klassiek Leeft, wijdt Bart Stouten veel tijd aan het schrijven. Sinds kort ligt zijn nieuwe roman in de rekken: Liefde en andere overvloed, verschenen bij Vrijdag. Daarin wordt het leven van een dichter en radiomaker danig overhoop gehaald.

Marie Cloquet raakte overweldigd door de aanblik van een scheepskerkhof op Mauretanië. Sindsdien maakt ze gelaagde collages, tussen fotografie en schilderkunst, die de fysieke en mentale landschappen van ‘collatoral damage’ verbeelden. Haar nieuwe tentoonstelling bij Annie Gentils Gallery neemt je mee langs haar werk van de afgelopen tien jaar.

Na bijna 35 jaar schreef Margaret Atwood een vervolg op Het verhaal van de dienstmaagd, haar dystopische roman die herontdekt werd door het succes van de tv-serie The Handmaid's Tale. Het nieuwe boek, 'De testamenten', ligt nog maar sinds vandaag in de winkel maar werd toch al verslonden door Christophe Vekeman. De Nederlandse vertaling verscheen bij Prometheus.

Podcast Pompidou - dinsdag 10 september 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.