Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 11 februari 2020

Pompidou dinsdag 11 februari 2020Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Els Dietvorst over haar overzichtstentoonstelling in het M HKA. Christophe Vekeman las het nieuwe boek van Jeroen Brouwers. Toneelgezelschappen Stan en Kloppend Hert verbreden het theaterrepertoire in Move (on).
©M HKA

Els Dietvorst, Dooltocht/ A desperate guest to find a base for hope, 2019, bister op simili japon, 63.5 x 70.5 cm

In het M HKA vindt de eerste overzichtstentoonstelling van de Antwerpse kunstenares Els Dietvorst plaats, Dooltocht/ A desperate guest to find a base for hope.

Jeroen Brouwers verraste de wereld met een nieuw boek. In 'Cliënt E. Busken', verschenen bij Atlas Contact, verblijft het hoofdpersonage op de gesloten afeling van een instelling. Christophe Vekeman las het boek.

De theatergezelschappen tg Stan en Kloppend Hert sloegen de handen in elkaar voor Move (on). Negen acteurs en dansers met uiteenlopende achtergronden vonden elkaar in de taal en het werk van de Britse toneelauteur Dennis Kelly. Frank Vercruyssen vertelt er meer over.

Podcast pompidou - dinsdag 11 februari 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.