Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 12 maart 2019

Pompidou dinsdag 12 maart 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts presenteert u vandaag de Brusselse Biënnale voor Performancekunst Performatik, de tentoonstelling van Laure Prouvost in M HKA en de Nietzsche-biografie 'Ik ben dynamiet'.

Laure Prouvost, Installation view Lisson Gallery, New York 2018

De grenzen tussen beeldende kunst en podiumkunst vervagen. Dat is al jaren het uitgangspunt van Performatik. Decorbouwer Jozef Wouters stelt er het project voor dat hij samen met de bezoekers van de socio-artistieke werkplek Globe Aroma realiseerde.

Performatik opent met de allereerste podiumvoorstelling van beeldend kunstenaar Laure Prouvost, die momenteel ook een tentoonstelling in M HKA heeft. Programmator Katleen Van Langendonck gaat dieper in op haar werk, en op enkele andere prominente voorstellingen tijdens Performatik.

Sue Prideaux schreef een levendige biografie over filosoof Friedrich Nietzsche. 'Ik ben dynamiet' verscheen in Nederlandse vertaling bij De Arbeiderspers. Greet Van Thienen las het boek.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - dinsdag 12 maart 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.