Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 12 november 2019

Pompidou dinsdag 12 november 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat vandaag met Mashid Mohadjerin en Samira Bendadi over ‘Textiel in verzet’, Sara Debroey zal het hebben over ‘Greco’ in Grand Palais en Jessa Wildemeersch vertelt ons over ‘Paradise Blues’, haar nieuwe voorstelling.
Jessa WildemeerschNathalie Samain

Jessa Wildemeersch

Fotograaf Mashid Mohadjerin en schrijfster Samira Bendadi slaan de handen in elkaar voor ‘Textiel in verzet’, een expositie vol met verhalen over Belgische immigranten aan de hand van kleding en textiel. ‘Textiel in verzet’ is vanaf 15 november 2019 te zien in Texture Kortrijk.

Sara Debroey ging voor ons naar de expositie ‘Greco’ in Grand Palais. Voor het eerst is er een overzichtstentoonstelling van El Greco, de grote meester, in Frankrijk. De expositie is nog te zien tot 10 februari 2020 in Grand Palais in Parijs. 

Paradise Blues’ is de nieuwe voorstelling die Jessa Wildemeersch, samen met Steven De bruyn, maakte voor het Nieuwstedelijk. Ze stelt haarzelf de vraag wat het hiernamaals voor mensen kan betekenen. Ze gaat in gesprek met mensen over de hele wereld en maakt zo een muzikale voorstelling over een universeel thema. 'Paradise Bleus' gaat op 14 november in première bij OPEK Leuven.

Podcast Pompidou - dinsdag 12 november 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.