Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 17 maart 2020

Pompidou dinsdag 17 maart 2020Kunst & Cultuur

Kunstenaars en culturele organisaties proberen er het beste van te maken, nu het coronavirus zowat het hele culturele leven stil legt.

Ilke Froyen krijgt als directeur van Passa Porta momenteel veel uitdagingen op zich af

Nicky Aerts praat met fotograaf Nick Hannes. De voorbereidingen aan een tentoonstelling in Frankrijk kunnen op dit moment niet doorgaan, en dus richt hij zijn lens op het dagelijkse leven om hem heen. En dat ziet er, zelfs in coronatijden, best wel aangenaam uit.

Aan Maximiliaan Martens vragen we hoe het verder moet met de tentoonstelling 'Van Eyck, een optische revolutie' in MSK Gent. Ondertussen draait de academische wereld waarin hij actief is verder, maar dan wel via alle digitale hulpmiddelen.

Het Internationaal Literatuurhuis Passa Porta in Brussel moet tijdelijk de werking opschorten en residenties onderbreken. Directeur Ilke Froyen vertelt hoe het huis zich uit de slag trekt.

Ook galeristen wereldwijd herorganiseren zich. Belangrijke kunstbeurzen worden geannuleerd, maar galeries proberen hun aanbod online voor te stellen. Frank Demaegd van Zeno X geeft een woordje uitleg.

 

Podcast Pompidou - dinsdag 17 maart 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.