Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 17 september 2019

Pompidou dinsdag 17 september 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts duikt in de wondere wereld van kunstenares Tinka Pittoors. Elly Van Eeghem onderzoejkt hoe we samen de publieke ruimte kunnen vormgeven. En Christophe Vekeman ontdekte de Schotse schrijver Robin Robertson.

Tinka Pittoors bouwde een woud van sculpturen en installaties in haar Brusselse galerie

Het werk van Tinka Pittoors reisde de voorbije jaren de wereld rond, van de Biënnale in Sidney tot Parijs. Nu zijn haar kleurrijke sculpturen in keramiek en kunststof dichter bij huis te zien, in de Brusselse galerie La Forest Divonne.

Ook Elly Van Eeghem reisde de voorbije jaren de wereld rond. Wat maakt een gemeenschappelijk landschap tot een publieke ruimte? Met die vraag trok ze naar Berlijn, Parijs, Montréal en Gent. Het resultaat van haar onderzoek stelde ze begin 2019 voor in Vooruit: de voorstelling en het boek (Dis)placed interventions. Met de voorstelling trekt ze dit najaar op tournee. Het boek is hier verkrijgbaar.

In het boek 'Hier maak ik mijn stad' volgt de Schotse schrijver Robin Robertson een getraumatiseerde D-day-veteraan die zijn leven terug op de rails probeert te krijgen. Christophe Vekeman las de Nederlandse vertaling, verschenen bij Querido.

Podcast Pompidou - dinsdag 17 september 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.