Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 19 februari 2019

Pompidou dinsdag 19 februari 2019Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn krijgt schrijfster Mira Feticu over de vloer, en praat met Dirk Snauwaert over Ellen Gallagher in Wiels. Heleen Debruyne las de eerste verhalenbundel van Kristen Roupenian.

Edgar Cleijne & Ellen Gallagher, Highway Gothic (detail), 2017

Dirk Snauwaert presenteert in Wiels een overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse kunstenares Ellen Gallagher. In haar werk zitten ingrediënten als de zwarte popcultuur uit de VS, de Europese debatten rond dekolonisatie en ecologie. Ook haar samenwerking met de Nederlandse fotograaf en filmkunstenaar Edgar Cleijne komt aan bod.

De Roemeens-Nederlandse schrijfster Mira Feticu is één van de 50 vrouwen die het woord nemen tijdens het festival Religie in de stad in Flagey. In haar nieuwe roman 'Al mijn vaders' wordt een Roemeense universiteitsdocente met een passie voor Dante geconfronteerd met de trauma's uit haar jeugd. Het boek verscheen bij Uitgeverij Jurgen Maas.

De Amerikaanse schrijfster Kristen Roupenian werd vanuit het niets een mediahype toen The New Yorker haar kortverhaal Cat Person publiceerde. Nu is haar eerste verhalenbundel, 'Je weet dat je dit wil' in het Nederlands verschenen bij Nieuw Amsterdam. Heleen Debruyne las het boek.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - Dinsdag 19 februari 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram