Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 19 mei 2020

Pompidou dinsdag 19 mei 2020Kunst & Cultuur

Het Rubenshuis kreeg onlangs een prestigieuze Europese erfgoedprijs, en daarom nodigt Nicky Aerts directeur Ben Van Beneden uit naar Pompidou. Gudrun De Geyter trok naar de tentoonstelling '7 Arts' in CIVA en Christophe Vekeman las Prix Goncourt-winnaar Jean-Paul Dubois.
© Ans Brys

Het gerestaureerde portiek van het Rubenshuis in Antwerpen

Het portiek en tuinpaviljoen van het Rubenshuis zijn de enige twee originele overblijfselen van de woning van Rubens. Ze werden door de kunstenaar zelf ontworpen. De voorbije jaren werden ze grondig gerestaureerd. Dat werd nu bekroond met de Europa Nostra Award, één van de meest gerenommeerde erfgoedprijzen ter wereld. Ondertussen werd een schetsboek van de jonge Rubens toegevoegd aan de Vlaamse Topstukkenlijst. Aanleiding genoeg voor een gesprek met Ben Van Beneden, directeur van het Rubenshuis.

Sinds deze week mogen we opnieuw tentoonstellingen bezoeken. Gudrun De Geyter voegde meteen de daad bij het woord en trok naar 7 Arts: Belgische avant-garde 1922-1928 in CIVA. De tentoonstelling put uit het invloedrijke tijdschrift 7 Arts, dat in 1922 werd opgericht in Brussel en ernaar streefde om alle kunstvormen te verbinden.

Christophe Vekeman las 'De mensen leven niet allemaal op dezelfde manier' van Jean-Paul Dubois, verschenen bij De Arbeiderspers. Het boek won in 2019 in Frankrijk de Prix Goncourt.

Podcast Pompidou - dinsdag 19 mei 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.