Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
📲 Pompidou dinsdag 19 november 2019

📲 Pompidou dinsdag 19 november 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat vandaag met Tom Toremans over het nieuwe boek van Behrouz Boochani, Valentijn Dhaenens en Ewout D’Hoore zullen het hebben over een nieuwe KVS-productie en Koen Van Synghel ontdekte het werk van Paloma Varga Weisz.
Valentijn DhaenensBart Grietens

Valentijn Dhaenens zal het hebben over 'Vita Siyo Muchezo Ya Watoto'

Tom Toremans las voor ons ‘Alleen de bergen zijn mijn vrienden’ van Behrouz Boochani. Een portret over vijf jaar ballingschap en opsluiting op een eiland. ‘Alleen de bergen zijn mijn vrienden’ is verschenen bij Uitgeverij Jurgen Maas.

Valentijn Dhaenens en Ewout D’Hoore zullen het vandaag hebben over de nieuwe KVS-voorstelling: ‘Vita Siyo Muchezo Ya Watoto’. Regisseur Frédérique Lecomte ging met een aantal acteurs naar Goma en maakte daar een voorstelling met kindsoldaten. Deze voorstelling brengen ze nu terug naar België. ‘Vita Siyo Mucheze Ya Watoto’ gaat in première op 20 november 2019 in KVS.

Koen Van Synghel trok naar het Bonnefantenmuseum in Maastricht en ontdekte er het werk van de Duitse kunstenares Paloma Varga Weisz.

Podcast Pompidou - dinsdag 19 november 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.