Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 23 april

Pompidou dinsdag 23 aprilBlijf verwonderd!

Pascale Martine Tayou verklaart zich tot Gentenaar en opent zo in MuZee de discussie over identiteit. Catherine Vuylsteke ging kijken naar de animatiefilm Funan. En Christophe Vekeman zet zijn tanden in ‘Het beroep van mijn vader’ van Sorj Chalandon.
MuZee

Me as my mama, Pascala Martine Tayou

- Mieke Mels komt praten over Tornado, de expo van Tayou in Muzee.
- Catherine Vuylsteke ging kijken naar de animatiefilm Funan
- En Christophe Vekeman zet zijn tanden in ‘Het beroep van mijn vader’ van Sorj Chalandon.

Pascale Martine Tayou (°1966, Nkongsamba, Kameroen) is al sinds februari 2018 in het museum aan de slag. Af en toe plaatst hij een kunstwerk in het museum – hij daagt het museum uit om niet op veilig te spelen en buiten de lijntjes van de brave tentoonstelling te kleuren. Zijn overdadige visuele sculpturen en installaties roepen vragen op over migratie, gender(on)gelijkheid, identiteit en afkomst, evoluties binnen het nationalistisch denken, de koloniale wonde, angst en geweld, en het belang van kennis.

‘Funan’ is het animatiedebuut van de Franse Denis Do, en hij won meteen de prijs voor beste langspeelfilm op het Franse animatiefilmfestival Annecy. Hij vertelt het tragische verhaal van een jong gezin dat in 1975 uit elkaar wordt gerukt door de troepen van Pol Pot tijdens de brutale inval van de Rode Khmer in Cambodja. Benieuwd of de film Catherine Vuylsteke kan bekoren.

De vader van Sorj Chalandon beweerde zanger te zijn geweest, voetballer, judoleraar, parachutist, spion, predikant van een pinksterbeweging en tot 1958 persoonlijk raadgever van generaal De Gaulle. Een paranoïde fantast als vader staat garant voor een ellendige jeugd maar biedt wel stof voor een roman. Christophe Vekeman bespeekt ‘Het beroep van mijn vader.’

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - dinsdag 23 april 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram