Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 24 maart 2020

Pompidou dinsdag 24 maart 2020Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met documentairemaker Maarten Bernaerts, schrijver Bart Van Loo en fotograaf Frederik Buyckx. Gaea Schoeters las het nieuwe boek van Sandro Veronesi.
© Maarten Bernaerts

Maarten Bernaerts richt in zijn film Annapolis de blik op Antwerpen Linkeroever.

In 'Annapolis, giant city' brengt Maarten Bernaerts het verhaal van het Antwerpse stadsdeel Linkeroever. Ooit was dit Sint-Annadorp, een populair recreatieoord. In de loop der jaren projecteerden verschillende prominente namen er hun toekomstdromen op, van Napoleon tot Le Corbusier. De film had normaal in wereldpremière moeten gaan op het festival Docville in Leuven, maar beleeft nu noodgedwongen een online première.

Bart Van Loo verovert de wereld. Niet alleen werd de Klara-podcast 'De Bourgondiërs' al meer dan 700 000 keer beluisterd, er komen ook vertalingen in het Duits, Frans, Italiaans en Engels aan van het gelijknamige boek, verschenen bij De Bezige Bij.

'De kolibrie' is het nieuwe boek van de Italiaanse schrijver Sandro Veronesi, verschenen bij Prometheus. Gaea Schoeters las het boek.

Fotograaf Frederik Buyckx biedt in deze corona-tijden zijn boek aan via de sociale media.

Podcast Pompidou - dinsdag 24 maart 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.