Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 26 februari 2019

Pompidou dinsdag 26 februari 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met een van de twee auteurs van 'Wijvenwereld - vrouwen in de Middeleeuwse stad'. Christophe Vekeman vertelt over 'Een liefde in gedachten' en Koen Van Synghel geeft ons meer informatie over het niewe pavilioen in het Frans Masereelcentrum.
Uitgeverij Vrijdag

Wijvenwereld. Vrouwen in de middeleeuwse stad

Andrea Bardyn en Chanelle Delameillieure zijn twee van de historici die meewerkten aan 'Wijvenwereld. Vrouwen in de middeleeuwse stad'. ‘Wijven’, de middeleeuwse benaming voor vrouwen, zijn het hoofdpersonage. In de Lage Landen hadden vrouwen verrassend veel rechten, die ze gebruikten om handel te drijven, hun mening te verkondigen en hun wil door te drukken. Levendige verhalen uit steden als Brussel, Antwerpen, Leuven, Breda en Den Bosch vertellen in dit boek over het kleurrijke bestaan van vrouwen. Het boek verscheen bij Uitgeverij Vrijdag.

Koen Van Syngel komt vertellen over het nieuwe paviljoen van het Frans Masereelcentrum in Kasterlee. De architecten zijn Hideyuki Nakayama uit Japan en Ido Avissar van het Parijse bureau LIST. De Belgische architect-schilder Jean Glibert maakte een subtiel kunstwerk, in de constructie geïntegreerd.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - dinsdag 26 februari 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram