Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 26 maart 2019

Pompidou dinsdag 26 maart 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met schrijver Joris Van Casteren, en met Karen Billiet over 'De Jacobsboeken' van de Poolse schrijfster Olga Tokarczuk. Jeroen Laureyns zag Richard Long in De Pont.

Richard Long in De Pont in Tilburg

Schrijver en journalist Joris Van Casteren raakte in de ban van een Nederlandse man die de dood van zijn moeder verzweeg en haar lijkt tweeënhalf jaar in huis hield. Hij tekende het verhaal op in Moeders lichaam, verschenen bij De Bezige Bij.

De Poolse schrijfster Olga Tokarczuk verdiepte zich in het leven van Jacob Frank, een zelfverklaarde Joodse messias die in het 18de-eeuwse Polen de massa wist te beroeren. 'De Jacobsboeken' zorgde in Polen voor heel wat controverse en verscheen nu in Nederlandse vertaling bij De Geus. Alicja Gescinska gaat met Olga Tokarczuk in gesprek op het Passa Porta Festival.

De Britse kunstenaar Richard Long haalt zijn inspiratie uit de natuur. De Pont brengt zijn installaties met natuurlijke materialen binnen in de museumzalen. Jeroen Laureyns ging kijken.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - dinsdag 26 maart 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram