Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 28 januari 2020: LIVE op BRAFA

Pompidou dinsdag 28 januari 2020: LIVE op BRAFAKunst & Cultuur

Kunst- en antiekbeurs BRAFA in Brussel is toe aan haar 65ste editie. Nicky Aerts gaat in gesprek met kunsthandelaars Christian Vroeyr, Samuel Vanhoegaerden, Klaas Muller en An Jo Fermon. Chantal Pattyn gaat op zoek naar de topstukken van deze editie.
© Fabrice Debatty

De 65ste editie van BRAFA heeft heel wat in petto.

BRAFA is één van de oudste en meest toonaangevende kunst- en antiekbeurzen ter wereld. Maar liefst 133 galerijen uit 14 verschillende landen zijn er present. Ze stellen er uiteenlopende kunstschatten voor uit 5000 jaar kunstgeschiedenis. Er is voor elk wat wils: oude en hedendaagse kunst, design, sierkunst, zeldzame boeken, textiel en fotografie.

Om haar 65ste editie te vieren, pakt BRAFA uit met een bijzondere actie: er worden vijf originele stukken van de Berlijnse Muur geveild voor het goede doel. Christian Vroeyr weet er meer over.

Samuel Vanhoegaerden Gallery uit Knokke stelt haar stand dit jaar helemaal in het teken van James Ensor. Er worden maar liefst 13 schilderijen en meer dan 20 tekeningen te koop aangeboden, en daar hoort ook een boek bij.

© Raf Michiels
Op BRAFA kunt u dit jaar een stuk van de Berlijnse Muur in huis halen.

Klaas Muller is er al jaren bij op BRAFA, en pakt ook dit jaar uit met een uniek stuk: een stilleven van de 17de-eeuwse Antwerpse meester Frans Snyders.

De Vlaamse An Jo Fermon werkt voor de Londense galerie Whitford Fine Art. Daar hebben ze een neus voor Belgische meesters.

En dat is nog maar een greep uit het uitgebreide aanbod. Chantal Pattyn wandelt rond op de beurs, op zoek naar de topstukken van deze editie.

© Emmanuel Crooy
De sfeervolle stand van Klaas Muller op BRAFA
Podcast Pompidou - dinsdag 28 januari 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram