Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
📲 Pompidou dinsdag 3 december 2019

📲 Pompidou dinsdag 3 december 2019Kunst & Cultuur

Nicky Aerts zit vandaag aan tafel met Brigitte Herremans, zij ging voor ons naar de nieuwe expo in Villa Empain. Gaea Schoeters zal het hebben over haar eerste ‘ Dead Ladies Show’ en Joséphine Vandekerckhove vertelt ons over de nieuwe COBRA expo.
Gaea SchoetersKoen Broos

Gaea Schoeters

Brigitte Herremans ging kijken naar de expo ‘Verlaten woningen van Beiroet’. Gregory Buchakjian ging samen met Valérie Cachard op zoek naar een artistieke benadering voor de verlaten gebouwen in Beiroet, die bestemd zijn voor de sloop. ‘Verlaten woningen van Beiroet’ is nog te zien tot 5 januari 2020 in Villa Empain.

Gaea Schoeters presenteert haar eerste ‘Dead Ladies Show’. Het werd een avondvullend spektakel over drie opmerkelijke vrouwen die blijvende verwondering verdienen. ‘Dead Ladies Show’ is te zien op 4 december in Passa Porta.

Joséphine Vandekerckhove is één van de curatoren van 'Copyright COBRA: fotografie, film en drukwerk', een expositie die een minder bekende kant van de toonaangevende kunstenaarsgroep belicht. 'Copyright Cobra: fotografie, film en drukwerk' is nog te zien tot 15 februari 2020 in Vandenhove.

Podcast Pompidou - dinsdag 3 december 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.