Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 31 maart 2020

Pompidou dinsdag 31 maart 2020Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met schrijvers Marita de Sterck en Roderik Six. Lieven Segers, voorzitter van het NICC, doet een oproep. Christophe Vekeman las 'De breedsprakige dame' van Maeve Brennan.

Marita de Sterck gaat in haar nieuwe boek op zoek naar de bron van onze angsten

Schrijfster Marita de Sterck buigt zich al jaren over volksverhalen in verschillende culturen. In 'Demonen' bundelt ze verhalen uit verschillende hoeken van de wereld over het kwade, en hoe ons dat de daver op het lijf jaagt. Jonas Thys maakte er illustraties bij. Het boek verscheen bij Polis.

Het coronavirus legt vooralsnog de creativiteit niet lam. Om thuiszittende lezers en schrijvers tegemoet te komen, is er nu het digitale literaire magazine #Viralen. Roderik Six stelde het eerste nummer samen, met bijdrages van o.a. Ilja Leonard Pfeijffer en Charlotte van den Broek. #Viralen is hier te vinden.

Niettemin zet het coronavirus ook veel artistieke plannen on hold. En dat heeft voor tal van kunstenaars financiële gevolgen. Lieven Segers, voorzitter van de kunstenaarsvereniging NICC, pleit voor een noodfonds.

Christophe Vekeman gaat op wandel door New York. In gedachten dan toch, met 'De breedsprakige dame' van Maeve Brennan. Het boek is verschenen bij Athenaeum en bundelt de columns van de schrijfster over haar wandelingen door de stad.

Podcast Pompidou - dinsdag 31 maart 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram