Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 4 februari 2020

Pompidou dinsdag 4 februari 2020Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Dirk Snauwaert over de tentoonstelling van Wolfgang Tillmans in Wiels. Mohamed Ikoubaân neemt ons mee in het rijke culturele leven van Algiers en dichteres Dominique De Groen gaat op tournee met Saint Amour.

Het jaarlijkse festival Moussem Cities richt dit keer de blik op Algiers.

Wiels organiseert de eerste solotentoonstelling van de Duitse kunstenaar Wolfgang Tillmans in België. Daarin ligt de nadruk op recent werk en nooit eerder vertoonde fotoreeksen. Dirk Snauwaert is curator van de tentoonstelling.

Het festival Moussem Cities staat dit jaar in het teken van Algiers. De havenstad heeft een rijke geschiedenis en was in de jaren '60 een brandpunt voor post-koloniale bewegingen. Mohamed Ikoubaân vertelt alles wat u nog niet wist over Algiers. 

Dominique De Groen is een belangrijke nieuwe stem in de Nederlandse poëzie. Dat bleek al uit haar bundels Shop Girl en Sticky Drama, allebei verschenen bij het balanseer. Nu trekt ze op tournee met Saint Amour, de literaire hoogmis van de liefde georganiseerd door Behoud de Begeerte.

Podcast Pompidou - dinsdag 4 februari 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.