Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 4 juni 2019

Pompidou dinsdag 4 juni 2019Kunst & Cultuur

Schrijver/kunstenaar Pjeroo Roobjee, ethica Yvonne Denier en Christophe Vekeman schuiven aan bij Nicky Aerts.
(c) Lena Zwaenepoel

Pjeroo Roobjee heeft een nieuw boek uit en sleept meteen een literatuurprijs in de wacht

Pjeroo Roobjee beschrijft de avonturen van een huurmoordenaar en zijn pijprokende vrouw op een Caraïbisch eiland in zijn nieuwe roman 'Composteer mij', verschenen bij Querido. Daarbovenop is hij de eerste laureaat van de Luc Bucquoye-prijs, een gloednieuwe literatuurprijs die wordt uitgereikt door de VUB.

De Amerikaanse schrijver Brett Easton Ellis hing in de jaren '80 en '90 geen al te vrolijk beeld op van de samenleving, met romans als Less Than Zero en American Psycho. Hoe hij ondertussen naar de wereld kijkt, komen we te weten in 'Wit', verschenen bij Ambo Anthos. Christophe Vekeman las het boek.

In nazi-Duitsland werkte de medische wereld mee aan de uitroeing van zieken en gehandicapten. Hoe het zover is kunnen komen, probeert de Duitse schrijfster Barbara Zoeke te achterhalen in haar roman 'Het uur van de specialisten', verschenen bij Cossée. Ethica Yvonne Denier is onder de indruk van het boek.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.


Podcast Pompidou - dinsdag 4 juni 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.