Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 5 november 2019

Pompidou dinsdag 5 november 2019Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn gaat vandaag in gesprek met Niels Van Tomme over Argos, Catherine Vuylsteke las voor ons 'Berichten uit de Sahara' en Koen Van Synghel bezocht de expo 'Trees' in Fondation Cartier.
Niels Van Tomme

Niels Van Tomme vaart een nieuwe koers met Argos

Niels Van Tomme is directeur van Argos, dat ondertussen 30 jaar bestaat. Om deze verjaardag te vieren verjongt het huis zich met een frisse aanpak. Een mooi voorbeeld hiervan is de nieuwe expo 'CAMP: beginnings' die sinds begin oktober loopt. We gaan in gesprek over de nieuwe koers die het huis vaart en hun meest recente expo. 

Catherine Vuylsteke las voor ons het boek ‘Berichten uit de Sahara’ van Taiwanees schrijfster Sanmao. Het werd een reisverhaal over een vrouw die de wereld in trekt, terwijl haar traditie nog altijd draait rond familie. ‘Berichten uit de Sahara’ verscheen bij Atlas Contact.

Koen Van Synghel ging voor ons naar de nieuwe expo ‘Trees’ in Fondation Cartier. De laatste jaren waren er enkele baanbrekende ontdekking over bomen op wetenschappelijk vlak. Een groep van kunstenaars, botanisten en filosofen proberen hier een esthetisch antwoord op te bieden. 

Podcast Pompidou - dinsdag 5 november 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.