Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 8 oktober 2019

Pompidou dinsdag 8 oktober 2019Blijf verwonderd!

Een documentaire over een verzorgingstehuis voor Alzheimer in Thailand, een boek dat niet geschikt is voor tere zieltjes en een tentoonstelling over Charlotte Perriand. Dat bespreekt Chantal Pattyn vandaag met Kristof Bilsen, Gaea Schoeters en Koen Van Synghel.
Kristof BilsenCritics Associated

Kristof Bilsen

Krisof Bilsen komt spreken over zijn nieuwe documentaire ‘Mother’. Daarin volgt hij het leven in een Europees verzorgingstehuis voor mensen met Alzheimer. De patiënten kunnen er terecht kunnen voor een één-op-éénverzorging door Thaise verplegers, die in Europa te duur zou uitkomen. Zijn documentaire gaat in Belgische première op Film Fest Gent.

Gaea Schoeters las voor ons ‘Een oude geschiedenis’, het nieuwe boek van Jonathan Littell. De langverwachte tweede roman van de schrijver van ‘de welwillenden’. Een boek zonder helder plot of personages, Maar dat als geen ander de werkelijkheid weet te grijpen.

Koen van Synghel bezocht de nieuwe tentoonstelling over Charlotte Perriand in de Fondation Louis Vuitton. Na jaren in de schaduw van Le Corbusier te staan, eert het museum haar nu met een volwaardige expositie. De tentoonstelling grijpt terug naar haar architecturaal werk, waarbij ze de rol van vrouwen en natuur in onze maatschappij in vraag stelt. 

Podcast Pompidou - dinsdag 8 oktober 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.