Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou dinsdag 9 juni 2020

Pompidou dinsdag 9 juni 2020Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met kunstenaarsduo Robbert & Frank Frank & Robbert. Hun werk is nog een hele zomer te zien in Be Part Waregem. Jeroen Laureyns is onder de indruk van Matt Mullican in MAC's. En Christophe Vekeman is in zijn nopjes met het nieuwe boek van Lionel Shriver.

Robbert & Frank, maar u mag ook Frank & Robbert zeggen

Het kunstenaarsduo Robbert & Frank Frank & Robbert bevraagt de wereld vanuit het alledaagse. Met een flinke dosis humor, en in verschillende vormen ... van acties in de openbare ruimte tot video en installaties. Een overzicht van hun werk is te zien in Be Part in Waregem.

Het MAC's in Grand Hornu brengt een overzicht van de Amerikaanse kunstenaar Matt Mullican en zijn encyclopedische universum. Jeroen Laureyns is enthousiast, ook over de catalogus die verschenen is bij MER.

De Amerikaanse schrijfster Lionel Shriver richt haar pijlen op onze collectieve sportverslaving in haar nieuwe boek 'De weg van de meeste weerstand'. Weg met die afgetrainde lijven! Christophe Vekeman is dolenthousiast. Het boek verscheen bij Atlas Contact.

Podcast Pompidou - dinsdag 9 juni 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.