Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou donderdag 12 maart 2020

Pompidou donderdag 12 maart 2020Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met kunstenaar Kris Martin en filosoof Thomas Decreus. Christophe Vekeman brengt de verhalen van de Israëlische schrijver Etgar Keret mee.
© Benny Proot

Kris Martin, Altar, 2014

Het Klarafestival bevraagt dit jaar onder het motto glitter & doom de spektakelmaatschappij waarin we leven. Het is een thema dat ook filosoof en historicus Thomas Decreus bezig houdt. In zijn boek Spektakeldemocratie, verschenen bij Epo, beschrijft hij hoe we terecht gekomen zijn in een politiek systeem dat draait op sensatie en consumptie.

Het SMAK presenteert de eerste overzichtstentoonstelling van de Belgische kunstenaar Kris Martin in eigen land. Daarin komt zijn fascinatie voor de kunstgeschiedenis en het werk van de gebroeders Van Eyck aan bod, maar ook vertrouwde thema's als vergankelijkheid en dood.

Christophe Vekeman las Mijn konijn van vaderskant, een nieuwe bundel verhalen van de Israëlische schrijver Etgar Keret, verschenen bij Podium.

Podcast Pompidou - donderdag 12 maart 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.