Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Pompidou donderdag 13 februari 2020

Pompidou donderdag 13 februari 2020Kunst & Cultuur

Schilders uit de Lage Landen hadden al in de 16de eeuw een uitstekende reputatie, blijkt uit het werk van de Vlaamse humanist Dominicus Lampsonius. Leen Huet werkte mee aan een heruitgave van dat belangrijke boek. Catherine Vuylsteke stelt het nieuwe boek van Jung Chang voor. Nicky Aerts praat verder met het kunstenaarsduo Middernacht & Alexander.
© Ben Gold

De Chinese successchrijfster Jung Chang duikt opnieuw in de Chinese geschiedenis

In 1572 publiceerde de Vlaamse humanist Dominicus Lampsonius een overzichtswerk van de schilderkunst uit de Lage Landen in gravures en verzen. 'Portretten van bekende schilders uit de Lage Landen' wordt nu opnieuw uitgegeven door Polis, in een vertaling van Paul Claes. Kunsthistorica Leen Huet geeft meer toelichting bij het werk. 

Catherine Vuylsteke bespreekt de drievoudige biografie ‘Dochters van China’ van Jung Chang. Het boek bespreekt de levensloop van drie zussen uit Shanghai, die elk een belangrijke rol speelden in de politieke ontwikkelingen in China in de 20ste eeuw.

Het fotografenduo Middernacht & Alexander onderzoekt de psychologische aspecten van de portretfotografie, op een tentoonstelling in Barbé-Urbain Gallery in Gent.

 

Podcast Pompidou - donderdag 13 februari 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.